luni, 19 iunie 2017

START UP NATION

Programul Start-up Nation începe pe 15 iunie. În joc sunt 1,7 mld. lei şi 200.000 lei pentru un proiect.
Aplicaţia va fi deschisă public pentru 30 de zile, timp în care potenţialii beneficiari ai programului vor înscrie online planurile de afaceri.  Verificarea planurilor de afaceri va fi făcută de către specialiştii din cadrul Oficiilor Teritoriale pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii si Cooperatie (OTIMMC) iar lista beneficiarilor va fi publicată pe site-ul Ministerului pentru Mediul de Afaceri.
Schema este valabilă până la 31 decembrie 2020, plățile în cadrul schemei de minimis vor fi efectuate până la 31 decembrie 2021.
Bugetul alocat schemei de minimis pentru anul bugetar 2017, aprobat prin Legea nr. 6/2017  a Bugetului de Stat pe anul 2017 este de 1.713.798.000 lei.
Cine poate să obţină aceşti bani?
Pentru accesarea programului Romania Startup Nation, firmele solicitante trebuie să îndeplinească mai multe condiţii, dintre care, pe cele mai importante le enumărăm mai jos:
– Sunt SRL-D, SRL sau cooperatii.
– Sunt infiintate dupa data intrarii in vigoare a OUG-ului 10/30.01.2017
– Nu au datorii la bugetul general consolidat şi la bugetele locale
– Au codul CAEN autorizat la ONRC in momentul depunerii primei cereri de tragere.
– Creeaza minim 1 loc  de  munca (deci nu mai exista obligatia de minim 2 locuri) si il mentine pe o perioada de cel putin 2 (nu mai sunt 3 cum se anuntase initail) ani dupa implementarea proiectului.
– Actionarul/actionarii nu au sau nu au avut calitatea de acționar sau asociat într-un alt IMM (SRL, SA sau SRLD) care desfășoară sau a desfășurat aceeași activitate autorizată pentru care aplică în cadrul programului în anul anterior înscrierii sau în anul înscrierii până la deschiderea sesiunii de înscriere.
Câţi bani pot să iau?
200.000 de lei (sau aproximativ 44.000 de euro) este suma primită maximum în cadrul programului. Aceasta reprezintă o contribuţie de maximum 100% din valoarea proiectului.
Vă aşteptăm pentru a vă ajuta să întocmiţi cel mai bun plan de afaceri pentru START UP NATION.
Pentru o colaborare de succes vă punem la dispoziţie următoarele date de contact:
Juscu Nicolae Cristian Consultant fiscal
Nr. telefon: 0763701111
Adresa de email: alexcri74@yahoo.com

www.expertcontrol.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu